Månadens volontär

Månadens volontär mars 2019

Mars månads volontär blev Ylva Johansson.
Ylva besöker en dam på Strigeln nästan varje vecka. Med åren har det blivit en fin vänskap.


Yvonne Litén överlämnar tårtan.

Månadens volontär Januari 2019

Januari månads volontär heter Irene Lowet och finns på Tunagården. Vi hälsar henne välkommen eftersom nyss har börjat. Lillemor överlämnade tårtan till henne.

Månadens volontär oktober 2018!

Jonny Andersson blev oktober månads volontär. Jonny började som fixare 2015. Numera volontär på Attendo Ekebyvägen där han träffar ett gäng med herrar. Rycker in som fixare ibland. Han är väldigt omtyckt.

Månadens volontär


Inga Wolfram överlämna en tårta till månadens
volontär, Åsa Åkerblom

ÅSA ÅKERBLOM har utsetts till september månads volontär på Frivilligcentralen Eskilstuna.
Som pensionär har Åsa återvänt till sin födelsestad. I många år arbetade hon på ett väveri i Ulricehamn, där hon designade möbeltyger för offentlig miljö. Åsa har även vikarierat som textillärare och varit lokalguide i Borås.

Nu som glad pensionär hjälper hon till som volontär på Frivilligcentralen och hinner också med att måla akvarell, sy och brodera…….och så reser hon en hel del också.

Månadens volontär

Till augusti månads volontär har vi utnämnt Anne-Maria Petäjämaa. Hon har varit adjungerad sekreterare i Frivilligcentralens styrelse i många år och skrivit våra protokoll. Hon har nu avgått och vi tackar henne för ett förtjänstfullt arbete.


Månadens volontär

Till maj månads volontär har vi utnämnt Anita Holmström. Hon uppvaktades med en tårta på Frivilligcentralen som styrelseledamot Inga överräckte. Med på bild är också styrelseledamot Yvonne. Anita är på mötesplats Nålmakaren varannan söndag där hon håller i olika aktiviteter. Hon tar bl a upp olika diskussionsämnen såsom gamla tiders Eskilstuna som hon har forskat i en del. De löser kluringar och fikar m m. Till hösten planerar de börja med olika landskap som deltagarna bott i som barn.


Månadens volontär

Ann-Kristin Sjögren blev utnämnd till april månads volontär. Kerstin och Ingrid överräckte tårtan och tackade henne för den fina insats hon gör. Ann-Kristin är en mycket uppskattad högläsare på äldreboendet Ekebo där hon är en heldag i veckan. Hon har även frågestund med de äldre, samt går ut på promenad med dem.
Tårtan är sponsrad av Konditori Amarant.


Månadens volontär

En mycket glatt överraskad Leena Pöllänen blev mars månads volontär. Leena finns vid Finnstugans mötesplats på Strigeln. Mitt i den fina sången dök Yvonne upp och överlämnade en tårta från Frivilligcentralen som tack för den fina insatsen hon gör. Finnstugan finns numera vid Strigelns mötesplats.


Månadens volontär

Till februari månads volontär har vi utnämnt Frivilligcentralens ordförande Håkan Omberg. Håkan har varit med från starten och var en av grundarna till Frivilligcentralen i Eskilstuna.


Månadens volontär

Januari 2018, Ingrid Larsson blev månadens volontär. Lillemor och Yvonne uppvaktade med en blomsterbukett. Ingrid är på Tunagårdens äldreboende och har högläsning på torsdagar. Hon gör en uppskattad insats, både för de som har nedsatt syn och alla andra också förstås.


Månadens volontär

December månads volontär, Anita Öknegård, uppvaktades av skolchef Ami Almerén, vår andra skolvolontär Lars Isacsson och från Frivilligcentralen, Yvonne Litzén på Skogstorpsskolan.
Anita som är utbildad specialistlärare fortsätter som volontär att hjälpa barn med behov av skolstöd. Alla lärare vi träffar intygar hur viktigt det är med vuxenstöd i skolan.
Frivilligcentralen hoppas att fler vill bli skolvolontärer och fungera som extra stöd i skolan. De flesta barn mår bra av mer vuxenstöd i skolan.


Från vänster, skolchef Ami Almerén, skolvolontär Lars Isacsson, månadens volontär Anita Öknegård och Yvonne Litzén, Frivilligcentralen.
Tårtan är sponsrad av ICA Maxi.


Frivilligcentralen har utnämnt Bernt Andersson till månadens volontär. Kanslist Kerstin Andersson överräckte tårtan. Med på bild är även styrelseledamöterna Lillemor Lundqvist och Inga Wolfram. Bernt är ”fixare” på Frivilligcentralen. Han hjälper ensamma äldre att sätta upp gardiner, ta ner lampor för rengöring, sätter upp tavlor och lagar bord m m. Bernt är positiv och skojfrisk och han känner att det är mycket givande att hjälpa ensamma och att han får mycket tillbaka. ”Det är bra för hjärtat!
Tårtan är sponsrad av ICA Maxi.


Månadens volontär!

Frivilligcentralen har utsett Lisbeth Hellström till månadens volontär för oktober månad. Hon är högläsare på äldreboendet Lagersbergsgården. Styrelseledamot Lillemor Lundqvist överräckte tårtan.


Styrelsen har utnämnt vice ordförande Yvonne Litzén till “månadens volontär” för augusti. Hon lägger ner mycket arbete inom Frivilligcentralen med bl a samordning och grundutbildning av volontärer. Hon har verkat inom Frivilligcentralen ca 5 år.
ICA Maxi sponsrade med tårtan.


Vi har utsett Karin Band till juni månads volontär. Hon är med i fixargruppen och ställer upp för både människor och djur. Karin hjälper till bl a som ledsagare, rastar hundar och hjälper till att sy. Tårtan delades ut av ordförande Håkan Omberg.


Till månadens volontär har vi utnämnt Mauritz Brigantini. Han besöker två personer på Måsta Äng och tar bl a ut dem på promenad.


Till januari månads volontär har vi utsett Ingvar Edin. Ingvar har varit Frivilligcentralen trogen i många år. Han har byggt vårt dataregister och är vår data-support. Han hjälper oss med det mesta när det gäller våra tekniska hjälpmedel. Han svarar alltid glatt på alla våra frågor. Ingvar betyder mycket för oss på Frivilligcentralen.
Tårtan, som skänkte av ICA Maxi, delades ut av vice ordförande Yvonne Litzén.

20170131_150906


Till november månads volontär utsåg vi Anita Sundström. Anita har varit volontär i många år. Hon är väldigt omtyckt av sin omgivning. Är det någon som behöver lite extra stöd så finns Anita där.Vi på kontoret fick hjälp av henne att baka Lussebullar.
Tårtan delades ut av vår kanslist Kerstin.
Ica Maxi skänkte tårtan.

20161130_113745_1480667841143


Oktober månads volontär är Jan Axelsson Han är frivillig på Lagersbergsgården och har varit det i 13 år. En väldigt trogen, glad och positiv person som månar om sin omgivning. Tårtan delades ut av Inga Wolfram och skänktes av ICA Maxi.

manadens-volontar-oktober


~September månads volontär är Bertil Svangren~

Bertil är skolvolontär, äldrevolontär och hjälper även till som fixare. Han är en glad och positiv person som gör världen lite bättre genom att vara sig själv. Vi är många som fått glädjas av Bertils sällskap, många tack!


Bra jobbat!

13096341_1094560403943618_6987381561148529871_n

April månads volontär är Tina Malmström. Tina har varit högläsare hos Frivilligcentralen sedan starten.Tina är en mycket omtyckt högläsare som haft uppdrag på Tunagården i många år, men är nu på Navigatören i Årby som högläsare. Vi överraskade Tina med en tårta som skänktes av konditori Amarant.
Många grattis Tina!


Vi har utsett Louise Marie Edin (Lusse kallad ) till Mars månads frivillig för hennes mångåriga engagemang för sina medmänniskor på både Lagersbergsgården och Måsta Äng. Lusse är en inspirerande frivillig som har stort hjärta. Det är Lusse som står till höger på bilden. Tårtan utdelades av Lillemor Lundqvist som också är frivillig.
Många Grattis!

3


Vi fortsätter att utse månadens “volontär” och denna månad utsågs Jozef Tamasi som är fixare här på frivilligcentralen. Jozef är en mycket varm och omtyckt person som med sitt stora engagemang ställer upp och hjälper sina medmänniskor. Tårtan sponsrade ICA Maxi med denna månad.

Många grattis Jozef!


Till “Månadens volontär” oktober 2015 utsågs Lillemor Cederblad för den glädje hon sprider genom sin högläsning för de äldre.

Grattis Lillemor!DSC_0039