Gå till innehåll

Månadens volontär

Månadens volontär under våren 2024

Vi har bjudit våra volontärer på sommarlunch den 11 juni som tack för deras engagemang i Frivilligcentralen.
Först fick chefer från Vård- och omsorgsförvaltningen presentera sig.
Därefter informerade Konsumentvägledaren Laila-Marit Sandberg vilka rättigheter och skyldigheter du har som konsument och att det finns möjlighet att få gratis rådgivning hos dem. Föredraget var uppskattat.
Efter lunchen blev det kaffe och lotteri med vinster.
Vi passade även på att uppmärksamma månadens volontär för mars t o m juni.

Alice Johansson mars månads volontär.
Hon har varit volontär på växelboendet Oxen i 10 år. Där håller hon i gymnastik och tipsfrågor. Ordnar även fester ibland.

Zhian Ibrahim april månads volontär.
Hon har varit volontär sedan 2019 och besöker en dam som önskar lite sällskap.
Hon är även en av volontärerna som tar emot deltagare till Hälsans stig och promenerar runt Eskilstunaån.

Linda Pettersson maj månads volontär.
Hon har varit volontär sedan 2019.
Hon besöker en dam för promenader, samtal och fika.


Lillemor Cederblad juni månads volontär.
Hon har varit högläsare i många år för en grupp på äldreboendet Attendo Ekebyvägen.

Stort tack för att ni delar med er av er tid, energi, kraft och glädje för att hjälpa era medmänniskor!

Månadens volontär februari 2024

Under en onsdagsträff passade vi på att uppmärksamma Karin Wahlberg som februari månads volontär. Aktivitetssamordnaren Anna Lybeck gratulerade och överräckte presenten.
Det bjöds på fika med vaniljhjärtan och annat gott.
Karin har varit volontär i många år.
Hon besöker en dam på Odlarbäckens vård- och omsorgsboende.
Karin har hållit i olika Må-bra-grupper, bl a Djurgårdsvandring och en grupp på Marielund. Hon har även varit ledare för sittgympa på våra onsdagsträffar för seniorer.
Stort tack för ditt engagemang för dina medmänniskor!


Månadens volontär december 2023 och
januari 2024

Tisdagen den 6 februari hade vi en gruppträff med 8 volontärer.
Det är roligt att träffas och höra lite mera vad de gör och hur det fungerar med volontärsuppdragen. Dessa gruppträffar är uppskattade. Det bjöds även på tårta och annat gott.

Vi passade även på att utnämna månadens volontär för december och januari.
December månads volontär är väldigt aktiv på finska delen av Strigeln. Hon är
allt i allo, planerar och är med på fester (i rött).
Januari månads volontär läser poesi för en dam på äldreboendet Bolindergården varannan vecka (i blått).
Tack för att ni förgyller tillvaron hos era medmänniskor!

Deltog gjorde även samordnaren Denice, kanslist Kerstin, samt Ingrid (kassör) och Gunilla från styrelsen.

Månadens volontär november 2023

Frivilligcentralen uppmärksammade sina volontärer, genom att bjuda in till julfest med landgång, luciatåg och julklapp, tisdagen den 12 december.

Vi passade även på att uppmärksamma Gun Abrahamsson till november månads volontär. Hon har varit ledare i sittande Qigong på Tallgläntans öppna verksamhet, Kjula i 10 år.
Stort tack för ditt engagemang och för att du delar med dig av din tid, energi och glädje.

Månadens volontär september och oktober 2023

Vi har uppvaktat volontärerna Hanna och Inga till september och oktober månads volontär. Det bjöds på våfflor med sylt och grädde.

Inga Wolfram besöker en dam på äldreboendet Lagersbergsgården sedan flera år. De klickade med varandra redan då de träffades första gången 2015.

Hanna Polesak Sanjkovic har kontakt med en dam som bor hemma. De har fin kontakt. Hon är också promenadsällskap till en dam, vilket är uppskattat.

Intressant att höra volontärerna berätta hur de får tillbaka det de ger till sina medmänniskor. Det är en härlig känsla att få hjälpa till.

Stort tack för ert engagemang i Frivilligcentralen och för att ni delar med er av er tid, energi och glädje.Månadens volontär augusti 2023

Vi har uppvaktat Bengt Lindgren till augusti månads volontär. Vi bjöd på fika och samordnare Margareta Jolstedt tackade honom för hans engagemang i Frivilligcentralen.
Bengt besöker en man på äldreboendet Attendo Ekebyvägen och är promenadvän till en dam som bor i hemmet. Han är även fixare och hjälper till med punktinsatser till personer som bor hemma.
Stort tack Bengt för att du hjälper dina medmänniskor.

Månadens volontär maj och juni 2023

Den 5 juli bjöd vi in två volontärer på fika till Frivilligcentralen för att fira deras utnämning till månadens volontär. Kanslist Kerstin Andersson (i rosa) och samordnare Margareta Jolstedt (i orange) gratulerade dem.

Månadens volontär för maj är Kristina Högman (i randigt). Hon besöker äldreboendet Bolindergården där hon har högläsning för en grupp boenden. Hon är också en av volontärerna som håller i Hälsans stig och går den rundan regelbundet varje torsdag kl 14.00. 

Månadens volontär för juni är Lena Karlsson (i vitt). Hon besöker en dam i hemmet och ser till att hon får social samvaro. Hon besöker även en dam på äldreboendet Måsta Äng. Planerar också att börja träffa en dam på äldreboendet Attendo Ekebyvägen.

Stort tack för ert engagemang med att hjälpa våra medmänniskor!

Månadens volontär april 2023

Månadens volontär för april valdes Hans Niedderer. Han spelar schack med en man på äldreboendet på Marielund sedan sex år tillbaka. Tack för ditt engagemang i föreningen och att du sätter guldkant på tillvaron för en medmänniska.
Stort tack!

Månadens volontär februari och mars 2023

Den 13 april bjöd vi in två av våra volontärer och gratulerade dem till utmärkelsen av månadens volontär för februari och mars.

Ida Lund (till vänster i bild) är 16 år och bor i Flen. Hon åker en gång i månaden med tåg till Eskilstuna för att besöka och prata med en dam på äldreboendet Bolindergården. En tidning i Flen har gjort ett reportage om deras träffar. Hon har även tidigare hjälpt till med läxläsning i Fröslunda.

Anne-Li Gustafsson (till höger i bild) är högläsare på äldreboendet Villa Stallgången och vikarierar ibland som högläsare på Odlarbäckens äldreboende. Hon gör även besök hemma hos en man.
Stort Grattis till er båda!

Månadens volontär oktober 2022

Nu startar vi upp utnämnandet av månadens volontär igen efter uppehållet som vi har haft p g a pandemin.
Först ut är fixaren/volontären Roland Keller. Vi bjöd Roland på fika och gratulerade honom till månadens volontär. Vi tackade honom för hans stora engagemang i föreningen. Vår kanslist Kerstin Andersson överräckte ett paket till Roland. Han har hjälpt många personer med punktinsatser i hemmen som t ex sätta upp tavlor, hyllor, fixa gardiner, göra ärenden, byta glödlampor och mycket mer. Han är verkligen en klippa för de hjälpsökande och Frivilligcentralen.
Stort Grattis!

Månadens volontär mars 2020

Lena och Kerstin åkte hem till Berithe Posanius och överräckte en blomma som tack för hennes engagemang i föreningen och gratulerade henne till mars månads volontär. Vi blev bjudna på kaffe i hennes fina trädgård denna härliga sommardag.  
Berithe har tidigare varit aktiv på Tunagården med olika uppdrag. I samband med vår tisdagsträff i Föreningshuset E18 har hon hållit i kaffekokning, dukning och serverat alla fika vid borden.
P g a coronapandemin har det inte blivit tillfälle tidigare att gratulera Berithe, men nu gick det bra när vi satt utomhus och höll distans.


Månadens volontär januari och februari 2020

På vår tisdagsträff den 18 februari passade vi på att utnämna månadens volontär för januari och februari 2020.
Inga-Lill Lindahl och Rita Elhazeem besöker olika personer i deras hem.
Rita har också hållit i olika aktiviteter på f d Trumslagargården.
Båda är med på tisdagsträffarna som volontärer och sprider glädje bland sina medmänniskor. De är även aktiva på mässor m m och informerar om Frivilligcentralens verksamhet.
Stort Grattis till er båda!


Månadens volontär december 2019

Till december månads volontär 2019 valde vi Stig Lundin. Han håller i bingon på Nålmakarens mötesplats. Vår samordnare Lena Karlsson grattade och överlämnade blommor i samband med vårt julbord på Marielund.


Månadens volontär november 2019

Gunilla Johansson utsågs till november månads volontär. Hon besöker flera personer som volontär och sitter även med i Frivilligcentralens styrelse. Vår samordnare Lena Karlsson grattade och överlämnade blommor i samband med vårt julbord på Marielund den 11 december 2019.


Månadens volontär oktober 2019

Till oktober månads volontär utsåg vi Jan-Åke (Jojje) Johansson. Han håller bl a i aktiviteter på äldreboendet Lagersbergsgården och är väldigt omtyckt där. Vår samordnaren Lena Karlsson överlämnade ett paket som tack.


Månadens volontär september 2019

Under öppet hus den 21/10 på Frivilligcentralen utnämnde vi Per Wetterstrand till september månads volontär.  Per är på Tunagårdens äldreboende och hjälper till på verandan. Vår samordnare Lena Karlsson överlämnade ett paket som tack.


Månadens volontär juni 2019

Elisabeth Negatu valde vi till juni månads volontär. Hon besöker en dam i hemmet och hon är även på Åbackens äldreboende. Yvonne Litzén överlämnade tårtan.


Månadens volontär april 2019

Månadens volontär för april utsåg vi Bernt-Åke Karlsson. Han är en omtyckt fixare inom Frivilligcentralen och han värnar om alla som behöver hjälp i hemmet. Styrelsemedlemmen Gunilla Johansson överräckte en tårta.


Månadens volontär mars 2019

Mars månads volontär blev Ylva Johansson.
Ylva besöker en dam på Strigeln nästan varje vecka. Med åren har det blivit en fin vänskap.


Yvonne Litzén överlämnar tårtan.


Månadens volontär Januari 2019

Januari månads volontär heter Irene Lowet och finns på Tunagården. Vi hälsar henne välkommen eftersom hon nyss har börjat. Lillemor överlämnade tårtan till henne.


Månadens volontär oktober 2018!

Jonny Andersson blev oktober månads volontär. Jonny började som fixare 2015. Numera volontär på Attendo Ekebyvägen där han träffar ett gäng med herrar. Rycker in som fixare ibland. Han är väldigt omtyckt.


Månadens volontär september 2018


Inga Wolfram överlämnade en tårta till månadens
volontär, Åsa Åkerblom

ÅSA ÅKERBLOM har utsetts till september månads volontär på Frivilligcentralen Eskilstuna.
Som pensionär har Åsa återvänt till sin födelsestad. I många år arbetade hon på ett väveri i Ulricehamn, där hon designade möbeltyger för offentlig miljö. Åsa har även vikarierat som textillärare och varit lokalguide i Borås.

Nu som glad pensionär hjälper hon till som volontär på Frivilligcentralen och hinner också med att måla akvarell, sy och brodera.......och så reser hon en hel del också.


Månadens volontär augusti 2018

Till augusti månads volontär har vi utnämnt Anne-Maria Petäjämaa. Hon har varit adjungerad sekreterare i Frivilligcentralens styrelse i många år och skrivit våra protokoll. Hon har nu avgått och vi tackar henne för ett förtjänstfullt arbete.


Månadens volontär maj 2018

Till maj månads volontär 2018 har vi utnämnt Anita Holmström. Hon uppvaktades med en tårta på Frivilligcentralen som styrelseledamot Inga överräckte. Med på bild är också styrelseledamot Yvonne. Anita är på mötesplats Nålmakaren varannan söndag där hon håller i olika aktiviteter. Hon tar bl a upp olika diskussionsämnen såsom gamla tiders Eskilstuna som hon har forskat i en del. De löser kluringar och fikar m m. Till hösten planerar de börja med olika landskap som deltagarna bott i som barn.


Månadens volontär april 2018

Ann-Kristin Sjögren blev utnämnd till april månads volontär. Kerstin och Ingrid överräckte tårtan och tackade henne för den fina insats hon gör. Ann-Kristin är en mycket uppskattad högläsare på äldreboendet Ekebo där hon är en heldag i veckan. Hon har även frågestund med de äldre, samt går ut på promenad med dem.
Tårtan är sponsrad av Konditori Amarant.


Månadens volontär mars 2018

En mycket glatt överraskad Leena Pöllänen blev mars månads volontär. Leena finns vid Finnstugans mötesplats på Strigeln. Mitt i den fina sången dök Yvonne upp och överlämnade en tårta från Frivilligcentralen som tack för den fina insatsen hon gör. Finnstugan finns numera vid Strigelns mötesplats.


Månadens volontär februari 2018

Till februari månads volontär har vi utnämnt Frivilligcentralens ordförande Håkan Omberg. Håkan har varit med från starten och var en av grundarna till Frivilligcentralen i Eskilstuna.


Månadens volontär januari 2018

Januari 2018, Ingrid Larsson blev månadens volontär. Lillemor och Yvonne uppvaktade med en blomsterbukett. Ingrid är på Tunagårdens äldreboende och har högläsning på torsdagar. Hon gör en uppskattad insats, både för de som har nedsatt syn och alla andra också förstås.


Månadens volontär december 2017

December månads volontär, Anita Öknegård, uppvaktades av skolchef Ami Almerén, vår andra skolvolontär Lars Isacsson och från Frivilligcentralen, Yvonne Litzén på Skogstorpsskolan.
Anita som är utbildad specialistlärare fortsätter som volontär att hjälpa barn med behov av skolstöd. Alla lärare vi träffar intygar hur viktigt det är med vuxenstöd i skolan.
Frivilligcentralen hoppas att fler vill bli skolvolontärer och fungera som extra stöd i skolan. De flesta barn mår bra av mer vuxenstöd i skolan.


Från vänster, skolchef Ami Almerén, skolvolontär Lars Isacsson, månadens volontär Anita Öknegård och Yvonne Litzén, Frivilligcentralen.
Tårtan är sponsrad av ICA Maxi.


Månadens volontär november 2017

Frivilligcentralen har utnämnt Bernt Andersson till månadens volontär. Kanslist Kerstin Andersson överräckte tårtan. Med på bild är även styrelseledamöterna Lillemor Lundqvist och Inga Wolfram. Bernt är ”fixare” på Frivilligcentralen. Han hjälper ensamma äldre att sätta upp gardiner, ta ner lampor för rengöring, sätter upp tavlor och lagar bord m m. Bernt är positiv och skojfrisk och han känner att det är mycket givande att hjälpa ensamma och att han får mycket tillbaka. ”Det är bra för hjärtat!
Tårtan är sponsrad av ICA Maxi.


Månadens volontär oktober 2017!

Frivilligcentralen har utsett Lisbeth Hellström till månadens volontär för oktober månad. Hon är högläsare på äldreboendet Lagersbergsgården. Styrelseledamot Lillemor Lundqvist överräckte tårtan.


Månadens volontär augusti 2017

Styrelsen har utnämnt vice ordförande Yvonne Litzén till "månadens volontär" för augusti. Hon lägger ner mycket arbete inom Frivilligcentralen med bl a samordning och grundutbildning av volontärer. Hon har verkat inom Frivilligcentralen ca 5 år.
ICA Maxi sponsrade med tårtan.


Månadens volontär juni 2017

Vi har utsett Karin Band till juni månads volontär. Hon är med i fixargruppen och ställer upp för både människor och djur. Karin hjälper till bl a som ledsagare, rastar hundar och hjälper till att sy. Tårtan delades ut av ordförande Håkan Omberg.


Till månadens volontär har vi utnämnt Mauritz Brigantini. Han besöker två personer på Måsta Äng och tar bl a ut dem på promenad.


Månadens volontär januari 2017

Till januari månads volontär har vi utsett Ingvar Edin. Ingvar har varit Frivilligcentralen trogen i många år. Han har byggt vårt dataregister och är vår data-support. Han hjälper oss med det mesta när det gäller våra tekniska hjälpmedel. Han svarar alltid glatt på alla våra frågor. Ingvar betyder mycket för oss på Frivilligcentralen.
Tårtan, som skänktes av ICA Maxi, delades ut av vice ordförande Yvonne Litzén.

20170131_150906


Månadens volontär november 2016

Till november månads volontär utsåg vi Anita Sundström. Anita har varit volontär i många år. Hon är väldigt omtyckt av sin omgivning. Är det någon som behöver lite extra stöd så finns Anita där.Vi på kontoret fick hjälp av henne att baka Lussebullar.
Tårtan delades ut av vår kanslist Kerstin.
Ica Maxi skänkte tårtan.

20161130_113745_1480667841143


Månadens volontär oktober 2016

Oktober månads volontär är Jan Axelsson Han är frivillig på Lagersbergsgården och har varit det i 13 år. En väldigt trogen, glad och positiv person som månar om sin omgivning. Tårtan delades ut av Inga Wolfram och skänktes av ICA Maxi.

manadens-volontar-oktober


September månads volontär är Bertil Svangren 2016

Bertil Svangren är skolvolontär, äldrevolontär och hjälper även till som fixare. Han är en glad och positiv person som gör världen lite bättre genom att vara sig själv. Vi är många som fått glädjas av Bertils sällskap, många tack!


Månadens volontär april 2016

13096341_1094560403943618_6987381561148529871_n

April månads volontär är Tina Malmström. Tina har varit högläsare hos Frivilligcentralen sedan starten.Tina är en mycket omtyckt högläsare som haft uppdrag på Tunagården i många år, men är nu på Navigatören i Årby som högläsare. Vi överraskade Tina med en tårta som skänktes av konditori Amarant.
Många grattis Tina!


Månadens volontär mars 2016

Vi har utsett Louise Marie Edin (Lusse kallad ) till Mars månads frivillig för hennes mångåriga engagemang för sina medmänniskor på både Lagersbergsgården och Måsta Äng. Lusse är en inspirerande frivillig som har stort hjärta. Det är Lusse som står till höger på bilden. Tårtan utdelades av Lillemor Lundqvist som också är frivillig.
Många Grattis!

3


Månadens volontär 

Vi fortsätter att utse månadens "volontär" och denna månad utsågs Jozef Tamasi som är fixare här på frivilligcentralen. Jozef är en mycket varm och omtyckt person som med sitt stora engagemang ställer upp och hjälper sina medmänniskor. Tårtan sponsrade ICA Maxi med denna månad.

Många grattis Jozef!


Månadens volontär oktober 2015

Till "Månadens volontär" oktober 2015 utsågs Lillemor Cederblad för den glädje hon sprider genom sin högläsning för de äldre.

Grattis Lillemor!DSC_0039

Månadens volontär december 2019